Workshop ouders, familie en sociaal netwerk aan zet?! Werken vanuit Sociale NetwerkStrategiën

maandag 15 oktober
13:30 - 16:30
Locatie:

Haaglanden

social.jpg

Vanaf 12.30 inloop met lunch.
De locatie is in de regio Haaglanden en deelnemers ontvangen bericht over de exacte locatie.

Ouders, familie en sociaal netwerk
Wij ontmoeten in ons werk allemaal ouders, familie en sociaal netwerk van kinderen. Sterker nog de opdracht van overheden is om eigen kracht, eigen plannen, regie over eigen leven in je werk toe te passen en daar de ouders, de familie en het sociaal netwerk bij te betrekken? Soms lukt dit, vaak ervaren professionals hierin dilemma’s, werken ouders, familie en sociaal netwerk niet mee of andere organisaties vinden het geen goed plan. En als die beweging stopt; wat dan? Word je stiekem soms ook moe van alle kreten vanuit overheden? Wat betekent het dat ouders, familie en sociaal netwerk nu aan zet zijn? Mogen zij nu alles bepalen? En wat dan met onze professionele expertise?

Het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën zegt; Stop met betrekken! Maar wat dan?

Het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën biedt een denkkader, technieken en vaardigheden om beweging te creëren in de samenwerking met ouders, familie en sociaal netwerk. Maar ook binnen groepen, teams en organisaties. Hoe ziet jouw professionele rol van facilitator eruit? Een rol waarin jij mogelijk maakt dat de ouders samen met familie en sociaal netwerk een eigen strategie bepalen, een eigen Actieplan maken en samenwerken met professionals om van hun Actieplan een succes te maken. En dan maakt het niet uit of je in een lokaal team werkt of in de specialistische zorg, als ambulant werker, als schoolmaatschappelijk werker of bijvoorbeeld in de pleegzorg. Hoe kun je alle perspectieven verkennen, erkennen en verbinden? Hoe kan je samenwerken met ouders, familie en sociaal netwerk voor een duurzaam sociaal kapitaal waar het kind ook na zijn 18e jaar op verder kan bouwen? En wat kan het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën betekenen in bijvoorbeeld het jongerenwerk, in buurten, op scholen en in jeugdhulp?

In een interactieve workshop maken deelnemers kennis met het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën; met veel praktijkvoorbeelden, ervaringsleren en aansluitend bij de ervaring, de dagelijkse praktijk en dilemma’s van de deelnemers.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij het volgende emailadres: BEL_sec@pijnacker-nootdorp.nl
Geef in de onderwerpregel aan: Workhop Sociale NetwerkStrategiën en vermeld in je email dat je je voor de workshop van 15 oktober 2018 aanmeldt.


Terug naar alle bijeenkomsten