Workshop: Ouders, familie en soiaal netwerk aan zet?! Werken vanuit Sociale Netwerstrategieen

donderdag 31 oktober
13:30 - 16:30
Locatie:
Buurthuis De Sprong
Den Haag

Ouders, familie en sociaal netwerk

We ontmoeten in ons werk allemaal ouders, familie en het sociale netwerk van kinderen. Sterker nog de opdracht van overheden is om eigen kracht, eigen plannen, regie over eigen leven in je werk toe te passen. En daar de ouders, de familie en het sociale netwerk bij te betrekken.
Soms lukt dit, vaak ervaren professionals hierin dilemma’s. Dillema’s zoals het niet mee werken van ouders, familie en het sociaal netwerk of andere organisaties.  

Word je stiekem soms ook moe van elle kreten vanuit overheden? En vraag je je af wat het betekent dat ouders, familie en het sociale netwerk nu aan zet zijn? Mogen zij bijv. nu alles bepalen en hoe zit het dan met onze professionele expertise?

Het werken vanuit Sociale Netwerk Strategieën biedt een denkkader, technieken en vaardigheden om beweging te creëren in de samenwerking met ouders, familie en sociaal netwerk. In de rol van facilitator maak jij het mogelijk dat de ouders samen met de familie en het sociaal netwerk een eigen strategie bepalen. Gezamenlijk een actieplan maken en samenwerken met professionals om van hun actieplan een succes te maken. Maar hoe ziet jouw professionele rol van facilitator er uit? Hoe kun je alle perspectieven verkennen, erkennen en verbinden? Hoe kun je samenwerken met ouders, familie en sociaal netwerk voor een duurzaam sociaal kapitaal? Een sociaal kapitaal waar het kind ook na zijn 18e jaar op verder kan bouwen. In de workshop krijg je antwoord op deze en andere vragen.

Workshop
In een interactieve workshop maken jullie als deelnemers kennis met het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën. Praktijkvoorbeelden, ervaringsleren en aansluiten bij de dagelijkse praktijk en dilemma’s van de deelnemers staan centraal in deze workshop.

Data en locatie
De workshop wordt gegeven op donderdag 31 oktober van 13.30 tot 16.30 bij Buurthuis de Sprong. Paviljoensgracht 33 in Den Haag. Afsluitend is er een netwerkborrel met een hapje en een drankje.

Aanmelden
Wil jij je oriënteren in het werken vanuit Sociale Netwerkstrategieën? Meld je dan nu aan via e.coomans@jeugdhulpingezinsvormen-haaglanden.nl. Geef in de onderwerkregel aan: Workshop Sociale NetwerkStrategieën. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.  


Terug naar alle bijeenkomsten