Wethouder Van der Pol bezoekt Rijswijks pleeggezin

07 November 2018

Wethouder Van der Pol (jeugdzorg) verdiepte zich vandaag in de jeugdhulp en specifiek in pleegzorg in Rijswijk. Het is de laatste dag van de Week van de Pleegzorg. De wethouder bracht daarom na een kort werkbezoek aan Jeugdformaat een bezoek aan een pleeggezin in Rijswijk.  

“Pleegouders zijn onmisbaar voor de samenleving. Als kinderen niet thuis kunnen wonen is het belangrijk dat er plek voor ze is in een pleeggezin. Een plek waar ze zich zo goed mogelijk thuis voelen, een pleeggezin of pleegouder die een kind kan bieden wat het nodig heeft. Om voor ieder kind de best passende plek te kunnen vinden zijn er, ook in Rijswijk, meer pleegouders nodig. Ik wil daarom iedereen die denkt hiervoor in aanmerking te komen, oproepen zich op te geven. U kunt echt het verschil maken.”

De wethouder sprak tijdens zijn bezoek aan het Rijswijkse pleeggezin met een van de twee pleegmoeders over de mooie, maar ook moeilijke momenten die zij als pleegouder ervaart. De twee pleegmoeders zorgen samen voor drie pleegkinderen in de leeftijd van één tot en met zes jaar. De pleegmoeder vertelde de wethouder waarom het zo belangrijk is dat er pleegouders zijn en ook nieuwe pleegouders bijkomen, om kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een plek te bieden in een pleeggezin dat het beste bij het kind past.

Week van de Pleegzorg
In de Week van de Pleegzorg vraagt Pleegzorg Nederland, samen met alle pleegzorgorganisaties in het land aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Meer informatie over pleegouder worden in de regio Haaglanden? www.wordpleegouder.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht