Workshop ouders, familie en sociaal netwerk aan zet?! Werken vanuit Sociale NetwerkStrategiën

12 September 2018

Op woensdag 12 september 2018 was er een interactieve workshop over sociale netwerkstrategien voor medewerkers van lokale teams.

Wij ontmoeten in ons werk allemaal ouders, familie en anderen in het sociaal netwerk van kinderen. Sterker nog de opdracht van overheden is om eigen kracht, eigen plannen, regie over eigen leven in je werk toe te passen en daar de ouders, de familie en het sociaal netwerk bij te betrekken? Soms lukt dit, vaak ervaren professionals hierin dilemma’s, werken ouders, familie en sociaal netwerk niet mee of andere organisaties vinden het geen goed plan. En als die beweging stopt; wat dan? Word je stiekem soms ook moe van alle kreten vanuit overheden? Wat betekent het dat ouders, familie en sociaal netwerk nu aan zet zijn? Mogen zij nu alles bepalen? En wat dan met onze professionele expertise?

Het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën zegt; Stop met betrekken! Maar wat dan?

Het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën biedt een denkkader, technieken en vaardigheden om beweging te creëren in de samenwerking met ouders, familie en sociaal netwerk. Maar ook binnen groepen, teams en organisaties. Hoe ziet jouw professionele rol van facilitator eruit? Een rol waarin jij mogelijk maakt dat de ouders samen met familie en sociaal netwerk een eigen strategie bepalen, een eigen Actieplan maken en samenwerken met professionals om van hun Actieplan een succes te maken. En dan maakt het niet uit of je in een lokaal team werkt of in de specialistische zorg, als ambulant werker, als schoolmaatschappelijk werker of bijvoorbeeld in de pleegzorg. Hoe kun je alle perspectieven verkennen, erkennen en verbinden? Hoe kan je samenwerken met ouders, familie en sociaal netwerk voor een duurzaam sociaal kapitaal waar het kind ook na zijn 18e jaar op verder kan bouwen? En wat kan het werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën betekenen in bijvoorbeeld het jongerenwerk, in buurten, op scholen en in jeugdhulp?

Op 15 oktober 2018 wordt de workshop nog een keer gegeven en op 8 november 2018 start een basistraining.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht